Sonkás-pórés tésztatál

Ételkülönlegességek, furcsaságok a világ minden tájáról

HOZZÁVALÓK:

– 40 dkg rövid csőtészta
– 20 dkg sonka
– 4 póréhagyma fehér része
– 2 főtt tojás
– 2 dl tejföl
– 2 dkg vaj
– 10 dkg reszelt sajt
– só
– bors
– curry

ELKÉSZÍTÉS:

A sonkát és a tojásokat kis kockákra vágjuk, a pórét fölkarikázzuk, és tíz percig forró gőz fölött puhítjuk. Közben enyhén sós vizet forralunk, beleöntünk egy kanál olajat, és megfőzzük benne a tésztát. Amikor roppanósan puha, lecsöpögtetjük, és egy nagy tálba öntjük.
Hozzáadjuk a pórét, a vajat, a sonkát, a tojást, és sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük, és egy kivajazott jénai tálba öntjük. A tejfölben elkeverünk egy kiskanál curryport, bevonjuk vele a tésztát, meghintjük
reszelt sajttal, és forró sütőben tizenöt percig sütjük.

Scroll to Top