Elzászi halragu

Ételkülönlegességek, furcsaságok a világ minden tájáról

HOZZÁVALÓK:

– folyami hal
– margarin
– liszt
– csontlé
– 2 dl tejföl
– 4 tojássárgája
– 1 dl fehérbor
– 10 dkg gomba
– só
– zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított, megmosott halat (süllő, csuka, ponty; vagy ízlés szerint más…) kisebb
darabokra vágjuk, besózzuk, és huszonöt–harminc percig állni hagyjuk. A szeleteket
olvasztott, de nem barnított, bő margarinba rakjuk, és öt-hat percig pároljuk. Ezután
tűzálló tálra szedjük, és leöntjük a következő mártással: margarinból és lisztből világos
rántást készítünk, fölengedjük csontlével, hozzáadjuk a tejfölt, és elhabarjuk benne a
tojássárgájákat. Fehérborral ízesítjük, és beleszórunk egy marék apróra vágott gombát.
Fölforralva ráöntjük a halra.
A tetejét bevonjuk margarinon pirított zsemlemorzsával, és a sütőben tizenöt percig sütjük

Scroll to Top