Ízletesen pácolt csirkecomb
Hozzávalók:
- 8 db alsó csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
Kikeverjük a páchoz a mézet, citromlevet, olajat, mustárt, reszelt gyömbért, sót, borsot. Bevonjuk vele a combokat, és két órán át hagyjuk pácolódni. Majd belerakjuk egy hőálló tálba, és előmelegített sütőben száznyolcvan fokon harminc percig sütjük. Közben meglocsoljuk a páccal. Burgonyapürével tálaljuk.
Mézes-szezámmagos csirkemell
Hozzávalók:
- 1 csirkemell -> olaj
A bundához:
- 9 evőkanál liszt -> 2 tojás ->só
- 1 evőkanál olaj ->1 csomag sütőpor -> 1,5 dl víz
A szószhoz:
- 2 teáskanál méz -> 10 dkg ketchup
- 4 teáskanál szezámmag
Elkészítése:
Összekeverjük egy tálban a lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport a vízzel. Csíkokra vágjuk a csirkemellet, megsózzuk. Egyenként belemártogatjuk a lisztes keverékbe, majd a felforrósított olajban pirulásig sütjük. Legyen bőséges az olaj, hogy ellepje a csirkemellcsíkokat! Közben elkészítjük a szószt. Összekeverjük a mézet a ketchuppal, beleszórjuk a szezámmagot, majd a kisült csir[1]kemelleket beleforgatjuk. Főtt rizzsel tálaljuk.