Csirkés finomságok

Ízletesen pácolt csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika

Elkészítése:

Kikeverjük a páchoz a mézet, citromlevet, olajat, mustárt, reszelt gyömbért, sót, borsot. Bevonjuk vele a combokat, és két órán át hagyjuk pácolódni. Majd belerakjuk egy hőálló tálba, és előmelegített sütőben száznyolcvan fokon harminc percig sütjük. Közben meglocsoljuk a páccal. Burgonyapürével tálaljuk.

Mézes-szezámmagos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell -> olaj

A bundához:

  • 9 evőkanál liszt -> 2 tojás ->só
  • 1 evőkanál olaj ->1 csomag sütőpor -> 1,5 dl víz

A szószhoz:

  • 2 teáskanál méz -> 10 dkg ketchup
  • 4 teáskanál szezámmag

Elkészítése:

Összekeverjük egy tálban a lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport a vízzel. Csíkokra vágjuk a csirkemellet, megsózzuk. Egyenként belemártogatjuk a lisztes keverékbe, majd a felforrósított olajban pirulásig sütjük. Legyen bőséges az olaj, hogy ellepje a csirkemellcsíkokat! Közben elkészítjük a szószt. Összekeverjük a mézet a ketchuppal, beleszórjuk a szezámmagot, majd a kisült csir[1]kemelleket beleforgatjuk. Főtt rizzsel tálaljuk.

Scroll to Top