A konyhafőnök ajánlásával

Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan

Diós répalepény

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg méz
  • 3 tojás
  • 2 dl reszelt sárgarépa
  • 1 dl darált dió
  • 1 kiskanál sütőpor

A tetejére:

  • 2 db kivi
  • tejszínhab

Elkészítése:

Simára keverjük a vajat a mézzel, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Először hozzáadjuk a sárgarépát, majd a dióval elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ki- vajazunk egy kerek tortaformát, meghintjük morzsával, és belesimítjuk a masszát. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben kb.negyvenöt perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, tejszínhabbal és kivikarikákkal díszítjük.

További receptek a 2024 novemberi szám 12-13. oldalán