Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan
Diós répalepény
Hozzávalók
- 8 dkg vaj
- 10 dkg méz
- 3 tojás
- 2 dl reszelt sárgarépa
- 1 dl darált dió
- 1 kiskanál sütőpor
A tetejére:
- 2 db kivi
- tejszínhab
Elkészítése:
Simára keverjük a vajat a mézzel, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Először hozzáadjuk a sárgarépát, majd a dióval elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ki- vajazunk egy kerek tortaformát, meghintjük morzsával, és belesimítjuk a masszát. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben kb.negyvenöt perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, tejszínhabbal és kivikarikákkal díszítjük.